2015 legnagyobb újítása a harmadik generációs intelligens fűtófólia A megnövekedett piaci igényeket tudja kielégíteni új termékünk. Ez korábbi típusokhoz képest még modernebb, és gazdaságosabb működést eredményezett.

A termék különleges technológiával, és speciális anyagok felhasználásával készült, ezért képes gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működni korábbi más fűtőfóliákhoz képest.

Legfőbb tulajdonsága az új infra fóliának, hogy önszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Korábbi termékeknél padlófűtés esetén 4-5 cm légrést kellett biztosítani a padló és a bútorok között (ennek hiányában magas hőmérséklet keletkezik, ami a padló és berendezési tárgyak rövidebb élettartamához vezet). A harmadik generáció esetében ez nem szükséges.

Az új, harmadik  generációs fűtőfilm vastagsága: 0,338 mm

Teljesítménye: 240 w/m2

Gazdaságosság korábbi fűtőfóliához képest: 25 %

Felhasználási terület:

  • padlófűtés (laminált parketta, linoleum, hidegburkolat, hajópadló, OSB lap)
  • falfűtés (gipszkarton, faliszőnyeg, lambéria)
  • mennyezetfűtés (gipszkarton föé)

 
Egyedi fűtés vagy kiegészítő fűtés

Miért válasszam a harmadik generációs intelligens fűtőfilmet?

Energia fogyasztás 130 w/m2
fűtőfilm
220 w/m2
fűtőfilm
Harmadik generációs
intelligens fűtőfilm
Mekkora a túlmelegedés
veszélye?
Alacsonyabb Magas NINCS túlmelegedés veszélye
Energiafogyasztás Emelkedik a hőmérséklet?
Nincs változás az áramfogyasztásban
Emelkedik a hőmérséklet?
Nincs változás az áramfogyasztásban
A hőmérséklet emelkedik!
Csökkentett energiafogyasztás

Kísérlet: intelligens fűtőfólia és nem intelligens fűtőfilm

A kísérlet során egy 10 cm-es hungarocellt fektettünk a fűtőfóliákra merőlegesen, ezzel szimulálva mi történik, ha az energia megreked, nem tud tovább haladni.

A képeken jól látszik, hogy az első generációs csíkos fólia, szinte teljesen megolvadt, tönkre ment. A felgyülemlett energia következtében, megemelkedett a hőmérséklet a fólia és a hungarocell között annyira, hogy olvadás lépett fel.

A harmadik generációs fűtőfólia, ezt a helyzetet könnyen kezelte. Ahogy a hőmérséklet elkezdett emelkedni, a teljesítményét ezeken a felületeken lecsökkentette.