Első, második generációs fűtőfólia – Harmadik generációs intelligens fűtőfólia

Első, második generációs fűtőfilm hiányosságai

A 2015 előtt gyártott fűtőfóliák esetében nagy figyelmet kellett fordítani a bútorok megfelelő elhelyezésére. Legalább 4-5 cm-es légrést kellett hagyni a bútorok alja és a padló között, hogy a fűtés során keletkezett energia ne rekedjen meg. Amennyiben ez nem történt meg, a parketta vagy a bútorok élettartama drasztikusan csökkenhetett a túlhevülés miatt.

Előre meg kellett határozni a bútorok helyét, hogy számolni lehessen a fűtetlen területtel. Ez a későbbiekben ellehetetlenítette az átrendezést.

Miben jobb a harmadik generációs intelligens fűtőfólia?

A harmadik generációs, intelligens fűtőfólia önszabályozó, vagyis a rendszer folyamatosan figyeli, hogy hol alakulnak ki magasabb hőmérsékletű pontok. Sor kerülhet erre például egy nagyobb tárgy vagy bútor elhelyezésekor. A fólia csökkenti a teljesítményt ezeken a részeken, így megelőzhető a túlhevülés, a hőmérséklet optimális marad, gazdaságosabban üzemeltethető.

Heatflow második generációs fűtő fólia – Első generációs fűtőfilm

Első generációs fűtőfilm

Az első generációs technológia hátulütői

Az első generációs fóliában szalagok nem voltak egymással összekapcsolva. A mi gyártóink is alkalmazta ezt a megoldást, azonban a magyar piacra már nem vezette be. Ezek a fóliák üzemeltetése nem volt megbízható. Az elektromos áram vezetésére használt réz és ezüst csíkok nem optimálisan voltak egymáshoz rögzítve így elektromos ív (kisülés) keletkezett, ami a fűtőfólia ezen részét tönkretette, nem működött.

A PET fólia minősége meg sem közelíti a mostani technológiáét. Előbbi akár a szerelés közben is károsodhat.

Kisülés

Ne hagyja figyelmen kívül!

A második generációs technológiával legalább 30 éven át fix marad a hatásfok állandó használat mellett is. Átlagos körülmények között a rendszer élettartama akár 100 év is lehet.

Nincs másik fűtőfólia, amelyet a fűtőréteg alatt helyezhetne el, és mégis képes hatékonyan és egyenletesen emelni a felület hőmérsékletét. Fűtésrendszerünk a megfelelő hullámhosszon sugározva ezt is tudja.

Heatflow szabadalmak

Az oltalom alatt álló másodikgenerációs rendszer előnyös tulajdonságai

A második generációs technológia kiküszöbölt néhány korábbi hibát. A szövetanyag szénrostokból, széntömítésekből és nanocsövekből áll, ezáltal hatékonyan használja fel az energiát. A megfelelő hullámhosszon sugároz, feltölti a tárgyakat, illetve lehetőséget teremt a feltöltött réteg felhasználására.

Megoldódott a rézcsíkok és az ezüstcsíkok rögzítése is: egy különleges polimer ragasztásával kikerülhetővé váltak a kisülés okozta problémák. A fűtőfólia élettartama emiatt jelentősen megnövekedett, hiszen nem kell tartani attól, hogy az elektromos kisülések károsítják a fóliát.

Heatflow második generációs fűtő fólia – infrapanel

Az infrapanel hibája

A PET fólia minősége meg sem közelíti a mostani technológiáét. Előbbi akár a szerelés közben is károsodhat.

Ne hagyja figyelmen kívül!

Az infrahullám hatótávolsága körülbelül 6-7 méter. Vagyis akkor is padlófűtés hatást érhetünk el, ha a fűtőfólia rendszert a plafonba telepítjük.

Infrapanel

Heatflow kontra más fűtőrendszerek

A legnagyobb különbséget a fűtés módja rejti. Míg a megszokott fűtésrendszerek a levegőt hevítik fel, addig az infra fűtés a tárgyakat tölti fel.

Elég az infraszauna és a finn szauna közötti különbségre gondolni. Az infraszauna sokkal kellemesebb élményt nyújt. Hozzá kell tennünk azt is, hogy a meleg levegő hamar elillan, a levegőfűtés hatékonysága így megkérdőjelezhető. Az infrasugárzás azonban feltölti a tárgyakat, amelyek aztán a kapott energiát folyamatosan kisugározzák.

Heatflow második generációs fűtőfólia – melegítők

Melegítők

A melegítők hátulütői

A melegítő egy helyre összpontosítja teljesítményét, a felszabaduló energiát a levegőbe engedi, ami nem minőségi meleget eredményez. A melegítők fogyasztása kiugróan magas, hatékonyságuk pedig elmarad az átlagtól.

Ne hagyja figyelmen kívül!

A harmadik generációs fűtőfólia sugárzásának hullámhossza közel áll az emberi test hullámhosszához, aminek következtében számos jótékony hatást gyakorol a szervezetre, például megelőzi a migrént. A fólia nem engedi meg a túlfűtést, a tárgyakat éppen a megfelelő hőmérsékletre fűti fel.

Az intelligens fűtőfólia rendszerek anionokkal töltik fel a levegőt, így megóvják a baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól. A mérések szerint a főtésirendszerünk antibakteriális hatása körülbelül 72,6%.

Heatflow – elektromos fűtőkábel

Az elektromos fűtőkábel hibái

A technológia korántsem nevezhető korszerűnek. Fogyasztása óriási, emiatt a kiépítés költségei alig térülnek meg. A felfűtés rengeteg időt vesz igénybe. A fűtőkábel túlhevíti a padlót. Az ilyen rendszerek jelentős mennyiségű elektroszmogot bocsátanak ki.

Ne hagyja figyelmen kívül!

Az intelligens fűtőfólia a megfelelő hullámhossz használatával felfűti a padlót és a falat, amelyek aztán egyenletes meleget sugároznak magukból. Elkerülhető a levegő kiszárítása, a szállópor keletkezése, a penész kialakulása és a padló túlfűtése.

Elektromos fűtőkábel

Heatflow második generációs fűtő fólia kontra Melegvizes rendszer

Melegvizes rendszer

A melegvizes rendszer hátulütői

A falakat lehetetlen hatékonyan felmelegíteni melegvizes rendszerekkel. Amennyiben ez megoldható lenne, egyetlen házban sem keletkezne nedvesség. A padlófűtéstől eltekintve a hangsúly a levegő felmelegítésén van.

Milyen előnyöket mutat fel az intelligens fűtőfilm?

A fűtőfilmünk lényegében mindenben megelőzi a melegvizes rendszereket. Működtetése pontosabb, rövidebb idő alatt felfűti a helyiséget, gazdaságosabb, és az általa biztosított meleg is magasabb minőségű.

Ne hagyja figyelmen kívül!

A harmadik generációs fűtőfilmnek elegendő 5 perc a kívánt hőérzet eléréséhez. Nem szükséges előzetesen felmelegíteni a vizet, mint a melegvizes rendszerek esetében.

Vélemények

Kollár Norbert vagyok, egy kiskereskedelmi családi cégnél dolgozom. Gyakran szóba jött az elmúlt évben, hogyan tudnánk hatékonyabbá tenni családi házunk felmelegítését, melegen tartását, engem pedig kezdettől fogva vonzott a fűtőfóliák használatának lehetősége. Végül emellett döntöttünk, amit azóta sem bántunk meg. Fűtés korszerűsítéshez csak az infrafűtést ajánljuk!”

Bíró Péter vagyok, egy klímatechnikával foglalkozó társaságot vezetek. A hűtésnek mondhatni szakértője vagyok, a fűtéssel kapcsolatban viszont segítség kellett: le szerettem volna cserélni a házunk elöregedett, gazdaságtalan radiátoros rendszerét. Először eléggé elzárkóztam az infrafűtéstől, de némi utánajárás után teljesen megváltozott a véleményem. Örülök a döntésemnek, azt javaslom, mindenki tegyen hasonlóan, aki ’veterán fűtéssel’ küzd.”

Nemes Dorottya vagyok, tanárnőként dolgozom Pest megyében. Mivel gyermekem asztmás és különböző allergiáktól is szenved, égető probléma volt a házba évtizedekkel ezelőtt beszerelt padlófűtés cseréje. Légtisztító hatása és egészségügyi előnyei miatt döntöttünk a fűtőfóliák mellett. Mindkettőnk közérzete sokkal jobb lett, mióta ez a rendszer működik nálunk.”

„Köszönöm szépen a cégüknek a széleskörű felvilágosítást, kedvező árakat, gyors beszerelést és folyamatos segítséget. Még nagyon új nekem ez a módszer, de tudom, hogy bizalommal fordulhatok Önökhöz bármilyen problémával. Bízom benne, hogy a fűtésszámla is meghálálja a felújítást.”

Tóth Károly

„Sokat olvastunk és hallottunk az infrafűtésről, fűtőfóliákról, régóta érdekelte a családot ez a lehetőség, de csak néhány hónapja jutottunk el odáig, hogy beszerezhessük és használhassuk. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon kellemes meleget biztosít, és valóban jobb minőségű tőle a levegő!”

Kelemen Imre

„Rendszeresen megjelenő penészesedés miatt döntöttünk úgy a párommal, hogy lecseréltetjük a meglévő padlófűtéses rendszert a lakásban. A pozitív eredményekre nem kellett sokáig várni.  Mindenképp jól jártunk az infrafűtéssel, sokkal korszerűbb és környezetkímélő.”

Péteri Valéria

„Mindenfélét hall az ember a piacon újonnan meghódító fűtési technológiákról, szinte nem is tudja, hova, kihez forduljon zavarában. Hála az égnek, jól döntöttem, amikor Önöket kerestem fel igényfelmérés és a későbbi vásárlás, kivitelezés céljából. Készségesen segítenek, pontosan dolgoznak, a rendszer pedig kifogástalanul működik!”

Horváth Tibor

„Nagyon régóta szerettem volna belevágni a ház fűtésrendszerének korszerűsítésébe, hosszabb mérlegelés után döntöttem úgy, hogy a harmadik generációs fűtőfóliákat választom. Nagy megelégedésemre a technológiáról leírtak beigazolódtak: gyors beszerelési és beüzemelési idő, egyenletes meleg, takarékosság. Ajánlom mindenkinek!”

Magyar Vilmosné Edit

„Bevallom, eleinte szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban (mint mindennel, ami különösen újszerűnek hirdeti magát), de mivel annyira rossz tapasztalataim voltak a régi típusú fűtéssel és eleve lakásfelújításon estünk át, úgy döntöttem, teszek egy próbát. Nem bántam meg, egy valóban innovatív megoldásról van szó.”

Veres Béla

„Mindenkinek ajánlanám a céget és a technológiát is: hamar kiderült, hogy hosszú távon megéri az árát és előnyös befektetés volt számunkra a fűtőfóliák beszereltetése. A technológia gazdaságosabb, modern, ráadásul sokkal kellemesebb érzetet nyújt, mint a hagyományos rendszerek fűtése. Többen is küszködnek porallergiával a családban, ezért nekik is nagy megkönnyebbülést jelent.”

Kerekes Lászlóné